U bevindt zich hier:home/ZZP Blog/10 LinkedIn hacks voor extra klanten en omzet

10 LinkedIn hacks voor extra klanten en omzet

Geschreven door 

LinkedIn blijft een krachtig medium voor ZZP’ers. Niet alleen om te netwerken, maar vooral ook om prospects en dus omzet te scoren. Lees onze nuttige 10 LinkedIn Hacks die vaak over het hoofd worden gezien.

1. Vind kansrijke momenten

LinkedIn geeft waardevolle real-time data over jouw prospects. Wanneer iemand net een update heeft geplaatst is het waarschijnlijk dat hij achter zijn computer zit en tijd heeft. Het perfecte moment om te bellen!

Heeft je connectie een nieuwe functie of is hij/zij van baan verwisseld? Stuur een berichtje en volg het op met een belletje!

2. Exporteer emailadressen van je connecties

Als je LinkedIn lang gebruikt, heb je al snel tussen de 500 en 1000 connecties. Je kunt van deze connecties eenvoudig de emailadressen exporteren. Dat levert je een waardevolle mailinglijst op die je ook buiten LinkedIn kunt gebruiken, zonder dat dit als spam wordt betiteld. Wees wel zorgvuldig met hoe vaak je mailt en wat je aan deze lijst mailt.

3. Zet automatische profiel updates uit

Je ziet het zelf ook wel eens voorbij komen in je tijdlijn: weinig zinvolle updates van connecties die bezig zijn hun profiel aan te passen. Zet je automatische updates dus uit in je instellingen zodat je alleen betekenisvolle berichten plaatst, waar je bewust mee bezig bent.

4. Zet ‘Ook bekeken’ uit

Wanneer iemand je profiel bekijkt dan ziet hij in de rechterkolom profielen staan die vergelijkbaar zijn met die van jou. Wanneer je LinkedIn actief gebruikt om je zelf of je merk te verkopen (wat je al snel doet als ZZP’er) dan leidt dit alleen maar af. Sterker nog: je introduceert je connecties of potentiële klanten daarmee bij je concurrenten! Uitzetten dus.

5. SEO kracht van LinkedIn

LinkedIn is niet alleen een manier om te netwerken en connecties te vergaren. Het is ook een zoekmachine voor potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw diensten als ZZP’er. Je kunt de SEO van LinkedIn vergelijken met die van Google. Optimaliseer dus je profiel met een complete omschrijving en zoektermen die zorgen dat je gevonden wordt. Ook het regelmatig posten van updates en artikels op LinkedIn zorgen voor een betere vindbaarheid.

6. Leg contact met volgers van je klanten

Wanneer je een mooie opdracht hebt uitgevoerd voor een bedrijf, kun je naar hun bedrijfspagina gaan en bekijken door wie ze worden gevolgd. Vervolgens kun je daar ‘koude acquisitie’ op plegen door dit bedrijf als referentie te gebruiken. Grote kans dat de dienst die je aan dit bedrijf hebt geleverd ook interessant is voor hun volgers. Bedenk goed bij wat voor bedrijven dit zin heeft om niet teveel met hagel te gaan schieten.

7. Geef en vraag om aanbevelingen

Veel ZZP’ers zijn te bescheiden om een connectie om een aanbeveling te vragen. Deze reviews zijn echter een krachtig manier om de kwaliteit van jouw dienstverlening en jouw vaardigheden te onderstrepen!

Een goede manier om een aanbeveling te krijgen is om ze zelf ook te geven, of om er om te vragen als je een goede dienst hebt geleverd aan een relatie.

8. Bekijk de recente activiteit van je leads

De recente activiteit van een lead, prospect of klant kan je extra inzicht verschaffen in wat hun bezig houdt. Welke andere updates vinden ze interessant, wat plaatsen ze zelf en waar geven ze commentaar op? Dit kan een hoop vertellen over hun persoonlijke voorkeur en ‘koopgedrag’.

9. Verberg je connecties

Het tonen van je connecties aan iemand die je profiel bekijkt heeft in de meeste gevallen geen zin. Sterker nog, je geeft daarmee direct inzicht in met wie je zaken doet. Schakel deze optie dus uit in je instellingen.

10. Plaats je eigen artikelen

LinkedIn wordt steeds meer gebruikt om blogs, artikelen en tips te delen. Het is een krachtig medium om dit te verspreiden, omdat de aandacht van een lezer op LinkedIn vaak vele malen hoger is dan online. Wees echter bewust van wat je plaatst, omdat gebruikers van LinkedIn vaak ook extra kritisch zijn op wat ze lezen.

Paul van der Heijden

Paul van der Heijden is zelfstandig ondernemer en een van de oprichters van ZZPerworden.info. Op dit platform en andere plekken op het web schrijft hij over (online) ondernemen en helpt hij ZZPers na te denken over hun product of dienst en de promotie hiervan.

Website: https://www.zzperworden.info

Social Profiles

PLG_K2_UEF_SOCIAL_FACEBOOK PLG_K2_UEF_SOCIAL_LINKEDIN PLG_K2_UEF_SOCIAL_TWITTER

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement