Categorieën
ZZP Blog

10 LinkedIn hacks voor ZZP’ers

LinkedIn blijft een krachtig medium voor ZZP’ers. Niet alleen om te netwerken, maar vooral ook om prospects en dus omzet te scoren. Lees onze nuttige 10 LinkedIn Hacks die je helpen succesvol te zijn.

1. Zorg voor een compleet profiel

Het eerste en belangrijkste waar je voor moet zorgen als je actief bent of gaat worden op Linkedin is een compleet en wervend profiel. Dit begint met een professionele profielfoto: geen vakantiekiekje, foto met je kinderen of wazige selfie maar een foto die indruk maakt. Daarnaast moet je ‘headline’ aansprekend zijn, je info deel waarin je verteld over wat je te bieden hebt en natuurlijk je werkverleden, opleiding, diploma’s etcetera.

2. Kennis delen

LinkedIn wordt steeds meer gebruikt om blogs, artikelen en tips te delen. Het is een krachtig podium om dit te verspreiden, omdat de aandacht van een lezer op LinkedIn vaak vele malen hoger is dan online. Probeer posts te plaatsen waarin je kennis deelt en laat zien wat jouw expertise is. Dit is een proces van lange adem maar levert uiteindelijk meer (leads) op dan wanneer je alleen post over je product of dienst die je aanbiedt.

3. Vind kansrijke momenten

LinkedIn geeft waardevolle real-time data over jouw prospects. Wanneer iemand net een update heeft geplaatst is het waarschijnlijk dat hij achter zijn computer zit en tijd heeft. Het perfecte moment om te bellen!

Heeft je connectie een nieuwe functie of is hij/zij van baan verwisseld? Stuur een berichtje en volg het op met een belletje!

4. Exporteer emailadressen van je connecties

Als je LinkedIn lang gebruikt, heb je al snel tussen de 500 en 1000 connecties. Je kunt van deze connecties eenvoudig de emailadressen exporteren. Dat levert je een waardevolle mailinglijst op die je ook buiten LinkedIn kunt gebruiken, zonder dat dit als spam wordt betiteld. Wees wel zorgvuldig met hoe vaak je mailt en wat je aan deze lijst mailt.

5. Zet automatische profiel updates uit

Je ziet het zelf ook wel eens voorbij komen in je tijdlijn: weinig zinvolle updates van connecties die bezig zijn hun profiel aan te passen. Zet je automatische updates dus uit in je instellingen zodat je alleen betekenisvolle berichten plaatst, waar je bewust mee bezig bent.

6. Zet ‘Ook bekeken’ uit

Wanneer iemand je profiel bekijkt dan ziet hij in de rechterkolom profielen staan die vergelijkbaar zijn met die van jou. Wanneer je LinkedIn actief gebruikt om je zelf of je merk te verkopen (wat je al snel doet als ZZP’er) dan leidt dit alleen maar af. Sterker nog: je introduceert je connecties of potentiële klanten daarmee bij je concurrenten! Uitzetten dus.

{source}<script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1494355866804″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000057738640&”,”site_id”:”48335″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Killer Linkedin profiel in blog”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1494355866804″></script>{/source}

7. Leg contact met volgers van je klanten

Wanneer je een mooie opdracht hebt uitgevoerd voor een bedrijf, kun je naar hun bedrijfspagina gaan en bekijken door wie ze worden gevolgd. Vervolgens kun je daar ‘koude acquisitie’ op plegen door dit bedrijf als referentie te gebruiken. Grote kans dat de dienst die je aan dit bedrijf hebt geleverd ook interessant is voor hun volgers. Bedenk goed bij wat voor bedrijven dit zin heeft om niet teveel met hagel te gaan schieten.

8. Geef en vraag om aanbevelingen

Veel ZZP’ers zijn te bescheiden om een connectie om een aanbeveling te vragen. Deze reviews zijn echter een krachtig manier om de kwaliteit van jouw dienstverlening en jouw vaardigheden te onderstrepen!

Een goede manier om een aanbeveling te krijgen is om ze zelf ook te geven, of om er om te vragen als je een goede dienst hebt geleverd aan een relatie.

9. Bekijk de recente activiteit van je leads

De recente activiteit van een lead, prospect of klant kan je extra inzicht verschaffen in wat hun bezig houdt. Welke andere updates vinden ze interessant, wat plaatsen ze zelf en waar geven ze commentaar op? Dit kan een hoop vertellen over hun persoonlijke voorkeur en ‘koopgedrag’.

10. Verberg je connecties

Het tonen van je connecties aan iemand die je profiel bekijkt heeft in de meeste gevallen geen zin. Sterker nog, je geeft daarmee direct inzicht in met wie je zaken doet. Schakel deze optie dus uit in je instellingen.