U bevindt zich hier:home/ZZP Blog/De geboorte van mijn ZZP kindje

De geboorte van mijn ZZP kindje

Geschreven door 

  Hoera, 2 september was het zo ver, ik mocht me inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Mocht? Ja, mocht. Want ik word ZZP’er vanuit de WW. En dan moet je eerst toestemming krijgen van het UWV en wordt er een datum vastgelegd wanneer je je mag inschrijven. 

  Het voelde echt als de geboorte van een kindje. En net als bij aanstaande ouders vaak het geval is (bij mijn dochter hadden we de naam pas 2 dagen na haar geboorte) worstelde ik met de naam.

  What's in a name

  Ik ben een organisatieadvies- en coachingsbureau begonnen en mijn droom is dat mensen vrij worden van hun conditioneringen en dan bewust kunnen kiezen hoe ze hun leven leven. Dus één van de namen die passeerde was De Vrijheid. Deze hield lang stand. Maar ergens bleef ik toch steeds de associatie met een zeilboot houden. De week voor mijn inschrijving zat ik op een terras aan het IJ en ja hoor, daar kwam De Vrijheid langsvaren. Weg naam.

  Vooruit!

  Er stonden gelukkig nog wel een paar andere namen op mijn shortlist. En één daarvan had ik al wat langer op het lijstje staan: Adelante. Adelante betekent Vooruit! in het Spaans. Vooruit met je ontwikkeling, groei verder, dat zijn de associaties die ik er mee heb. En het klinkt gewoon wel lekker.


  Geboren in Amsterdam op 2 september 2013 om 11.35 uur

  Adelante Coaching & Advies

  De trotse moeder: Heleen Kuiper


  En aangezien deze baby geen borstvoeding krijgt, dronk ik die avond een fles champagne leeg!

  Heleen Kuijper is onlangs gestart als ZZP'er. Zij zal de komende periode op zzperworden.info verslag doen van haar persoonlijke ervaringen. Ze hoopt daarmee andere ZZP'ers te inspireren en een hart onder de riem te steken.

  Heleen Kuiper

  Heleen Kuiper is zelfstandig organisatieadviseur en coach en eigenaar van Adelante Coaching & Advies. De rode draad in haar  aanpak: hoe krijg je mensen in beweging, zo dat ze zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag en resultaten en er nog lol in hebben ook? Vormen verschillen: trainingen, trajecten, coaching, faciliteren bij het "zelf-doen". Alles variërend van individuele coachingstrajecten tot interventies bij groepen van 100 mensen.

  Social Profiles

  LinkedIn

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement