U bevindt zich hier:home/ZZP Blog/Genummerde betalingsherinnering? Liever niet!

Genummerde betalingsherinnering? Liever niet!

Geschreven door 

  Regelmatig zie ik dat ZZP'ers hun aanmaningen nummeren. Zodra de factuur is vervallen, sturen ze een eerste herinnering, gevolgd door een tweede herinnering en tenslotte een laatste aanmaning.

  Mijn tip luidt kort en krachtig: nummer uw herinneringen en aanmaningen niet!

  Maak het niet te makkelijk

  De reden is simpel. Als ik zelf een eerste herinnering ontvang, is mijn eerste gedachte: ‘Eerste herinnering? Dan volgen er dus nog wel meer! Ik kan dus nog wel even wachten met betalen’. En bij de ‘Laatste aanmaning’ kan ik opgelucht ademhalen: ‘Ah, de laatste. Daar ben ik mooi onderuit gekomen’.

  Hoe moet het dan wel?

  Begin met bellen, zodra de factuur is vervallen. Dat is veel doeltreffender Stuur daarna een ‘betalingsherinnering’ (vriendelijk), gevolgd door een telefoontje. Vervolg met een ‘aanmaning’ (minder vriendelijk) of ‘sommatie’(streng).

  Briefpapier maakt indruk

  Deze aanmaning kunt u overigens ook op het briefpapier van uw incassopartner of externe debiteurenbeheerder laten sturen. Reken er maar op dat u dan reactie krijgt! Besteed in ieder geval aandacht aan uw herinneringen en aanmaningen. Een opdracht is immers pas afgerond als het geld op uw rekening staat.

  Maarten Bijleveld

  Ik ben Maarten Bijleveld en werk als expert in debiteurenbeheer en incasso (Incassoplein Credit Management). Wat mij drijft is een groot rechtvaardigheidsgevoel. Wie werk heeft verzet voor een klant, heeft recht op zijn of haar geld. Daar zorg ik voor zonder dat de relatie met de klant daaronder lijdt.

  Website: www.incasso-plein.nl

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement