U bevindt zich hier:home/ZZP Blog/Word wijzer als ZZP'er

Word wijzer als ZZP'er

Geschreven door 

  Onlangs ben ik naar een voorlichtingsbijeenkomst van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel geweest. Dat was een goede actie, ik heb veel interessante dingen gehoord voor mij als ZZP'er. En het mooiste: geen ingewikkelde fiscale regelingen, maar juist concrete zaken waar ik als (startende) ZZP'er mijn voordeel mee kan doen.

  Investeringsaftrek

  Wist je bijvoorbeeld dat je extra investeringsaftrek krijgt als je meer dan 2300 euro in een kalenderjaar investeert? Alle losse investeringen moeten wel boven de 450 euro zijn. Nu was ik al van plan om een laptop speciaal voor mijn werk te kopen. En mijn mobiele abonnement loopt in februari af en dan wilde ik heel graag die nieuwe iPhone met 4G. Maar ja, als coach en organisatieadviseur heb je niet zo heel veel hardware nodig, dus boven de 2300 euro kom je niet zo snel. Maar ik doe veel per fiets en OV en rijd op een echt Amsterdams barrel, dus misschien moet ik maar eens overwegen om een nieuwe fiets te kopen, die iets lichter fietst. Wel even alle investeringen opsparen tot 2014 want in 2013 red ik die 2300 euro toch niet meer.

  Onbelaste fietsvergoeding

  En over fietsen gesproken… het leukste vond ik wel om te horen dat je voor je gefietste kilometers 19 cent mag aftrekken. Het levert geen bakken met geld op, ik geloof dat ik meestal zo’n 7 km fiets, heen en terug, maar het is gewoon leuk dat je voor een stukje fietsen net zoveel krijgt als voor datzelfde stukje autorijden!

  Een nuttig bestede ochtend

  Het is zeker de moeite waard om een ochtend naar zo’n voorlichting te gaan. Gewoon handig dat alle basics die je moet weten voor je op een rijtje gezet worden. En mocht je er toch niet uitkomen… je kunt de Belastingdienst uitnodigen om bij jou langs te komen om te kijken of je je administratie op de juiste wijze hebt ingericht. Echt waar! De Belastingdienst komt naar je toe deze winter!

  Heleen Kuiper

  Heleen Kuiper is zelfstandig organisatieadviseur en coach en eigenaar van Adelante Coaching & Advies. De rode draad in haar  aanpak: hoe krijg je mensen in beweging, zo dat ze zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag en resultaten en er nog lol in hebben ook? Vormen verschillen: trainingen, trajecten, coaching, faciliteren bij het "zelf-doen". Alles variërend van individuele coachingstrajecten tot interventies bij groepen van 100 mensen.

  Social Profiles

  LinkedIn

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement