U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP KVK
Rechtsvorm en inschrijving

Rechtsvorm en inschrijving

Wanneer je als ZZP'er start moet je je meestal inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast kan de KvK je ook adviseren over de te kiezen rechtsvorm en andere zaken.

De meeste ZZP'ers werken vanuit een eenmanszaak, soms vanuit een BV. Wat is het verschil en welke keuze maak je?
Wanneer je als ZZP’er met je onderneming start ben je verplicht deze bij de KVK in te schrijven, mits je aan de criteria voldoet.
De KVK biedt een schat aan informatie voor ZZP'ers van bedrijven die ingeschreven staan. Deze informatie is tegen geringe betaling te downloaden.
Als ZZP'er ben je meestal verplicht om je onderneming in te schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Je inschrijving is zo geregeld.
De meeste ZZP’ers richten een eenmanszaak op. Maak je weinig winst, dan levert een eenmanszaak of VOF het meeste belastingvoordeel op.
Je gaat je eigen bedrijf starten. Maar onder welke naam? Bedenk een bedrijfsnaam die bij jou en je soort werk past. Vergeet niet te checken…

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

Stel je vraag!

Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

Je gegevens
Contact

Kies hieronder op welke manier we contact met je op moeten nemen

Je vraag