U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Verkoop/Waar vind ik opdrachten?

Waar vind ik opdrachten?

  Sommige ZZP’ers hebben het geluk van een vliegende start en beginnen met een gevulde orderportefeuille of één of meer klanten die projecten hebben toegezegd.

  Gewoonlijk moet je als starter zelf aan de slag om die eerste belangrijke opdrachten binnen te halen! Hiervoor kun je verschillende ingangen bedenken.

  Zet je netwerk in!

  Kijk eens in het adresboek van je mobiele telefoon, je zult verbaasd zijn hoeveel mensen je direct of indirect kent. Vertel aan iedereen die het horen wil dat je een eigen bedrijf gaat starten en wat globaal je plan is. Een visitekaartje is zeer waardevol in dit stadium. Vergeet ook niet om je plannen bekend te maken via social media als LinkedIn, Facebook en Twitter. Pas je profiel aan en neem actief deel aan online-netwerksites. Maar wees hier wel zorgvuldig mee en zorg dat je visitekaartje geen spam wordt! Je zakelijke netwerk kan je uiteraard ook verder helpen. Maak dus ook hier zoveel mogelijk je ZZP plannen bekend.

  Let goed op bij freelance opdrachten binnen het netwerk van je vorige werkgever. Meestal staat er een concurrentiebeding in je arbeidscontract. En een goede verstandhouding met je vorige werkgever is natuurlijk belangrijk. Jullie komen elkaar vast nog eens tegen of misschien huurt hij jou in de toekomst in.

  Online klanten vinden

  Je zult op deze website veel artikels tegenkomen die je helpen om als startende ZZP'er klanten te vinden. Dit is vaak een lastig onderdeel van het ZZP ondernemerschap. Als je creatief bent en doorzet zijn er echter legio mogelijkheden om ook jouw klanten te vinden. Een goede start zijn de online platforms waar je als ZZP'er opdrachten kunt vinden. Wees kritisch op welke je je inschrijft en zorg voor een goed profiel.

  Overweeg ZZP bemiddeling

  Veel (startende) ZZP’ers maken gebruik van ZZP bemiddeling. De bemiddelingsbureaus , detacheerders en matchingsites op internet kunnen een goede aanvulling zijn op je eigen netwerk en zijn zeker waardevol als je net je eigen bedrijf begint. Maak duidelijke afspraken over de kosten die het bureau rekent voor je bemiddeling. Je uurtarief zal vaak lager zijn wanneer je freelance opdracht via een bureau loopt. Het grote voordeel is natuurlijk dat de bureaus de acquisitie voor je regelen en in veel gevallen je uren voorfinancieren.

  Aanbevolen boeken

  Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

  captcha 

  * Je mailadres is veilig bij ons

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  captcha 

  * Je mailadres is veilig bij ons

  Stel je vraag!

  Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

  Je gegevens
  Je vraag