U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Worden
Starten als ZZPer

Starten als ZZPer

Je overweegt om voor jezelf te beginnen? Natuurlijk ben je enthousiast en wil je snel van start. Neem toch de tijd om je goed te oriënteren en te onderzoeken of het ZZP-schap bij jou past.

De meeste ZZP’ers kiezen ervoor om op uurbasis te werken. Dit vraagt om ervaring en deskundigheid in je vakgebied. Als je ZZP'er wilt worden moet…
Als je niet meer voor een bedrijf werkt, moet je er zelf voor zorgen dat je voldoende werk en opdrachten hebt. Kun jij jezelf verkopen?
Als ZZP’er word je vroeg of laat geconfronteerd met een tegenvaller of teleurstelling: een klant die niet betaalt of een klus die niet doorgaat.
Als ZZP’er moet je regelmatig werken aan je administratie. Je verstuurt facturen, houdt zelf je inkomsten en uitgaven bij en doet belastingaangifte.
Afhankelijk van de branche waarin je werkt, zul je in meer of mindere mate solistisch werken. Kun jij daar mee omgaan?
Je neemt de beslissing om als ZZP'er te starten vaak niet alleen: je partner en het gezin spelen hier ook een belangrijke rol in.
De voordelen en de nadelen van ZZP-er worden naast elkaar op een rij. Maar, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’ van Johan Cruijff gaat ook hier…
Ben je inmiddels zover dat je je dromen durft om te zetten in daden? Of blijf je dromen en mis je nog een stukje lef?

Aanbevolen boeken

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Je mailadres is veilig bij ons

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Je mailadres is veilig bij ons

Stel je vraag!

Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

Je gegevens
Je vraag