U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Worden/Wat is je specialiteit en onderscheidend vermogen?

Wat is je specialiteit en onderscheidend vermogen?

  De meeste ZZP’ers kiezen ervoor om op uurbasis te werken. Dit vraagt om ervaring en deskundigheid in je vakgebied. Als je ZZP'er wilt worden moet je je kunnen onderscheiden.

  Jouw toegevoegde waarde

  Immers, jouw opdrachtgever verwacht van jou snelle en goede resultaten. Probeer uit te vinden wat jouw specifieke toegevoegde waarde is. Dit kan een specifieke vaardigheid zijn maar ook je ervaring telt mee.

  Vervolgens moet je dit 'hard' zien te maken en kunnen overbrengen op je toekomstige opdrachtgevers. Ervaring en deskundigheid zijn immers je twee sterkste verkooppunten.

  Het is hierbij niet zozeer van belang dat je iets 'unieks' kunt, maar dat je veel kennis en ervaring hebt van je vakgebied. Dit kan ook een bepaalde niche zijn of een specifieke competentie.

  Durf een keuze te maken

  Een belangrijke overweging die je in deze orientatiefase moet maken is dus of je kunt benoemen waar je goed in bent. Dit kan ook helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen en de stap naar het ZZP-schap te zetten. Of om nog even te wachten en meer ervaring of kennis op te doen. Beide keuzes zijn goed, zolang je ze maar bewust maakt!

  Wat is jouw startpunt?

  Bepaal voor jezelf waar je startpunt als zelfstandige ligt. Dit kan een gevuld CV zijn, een portfolio met aansprekende projecten of een aantal specifieke klanten waar je voor gewerkt wilt hebben. Door dit concreet te maken kun je ook de acties en je eigen 'roadmap' bepalen naar je start als ZZP'er. 

  "Ik heb me voor verschillende werkgevers ingezet als consultant op verkeerskundig gebied. Daar heb ik een enorm netwerk mee opgebouwd. Ik ben er de laatste tijd achter gekomen dat netwerken en mensen & ideeen verbinden mij het beste ligt. Nu doe ik dat als Freelancer en word ik specifiek voor die zaken ingehuurd."

  Edwin, 28 jaar - ZZP Verkeerskundige

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

  Stel je vraag!

  Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

  Je gegevens
  Contact

  Kies hieronder op welke manier we contact met je op moeten nemen

  Je vraag