U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Worden/Wat vindt het thuisfront?

Wat vindt het thuisfront?

  Je neemt de beslissing om als ZZP'er te starten vaak niet alleen: je partner en het gezin spelen hier ook een belangrijke rol in.

  Financiele ruimte

  Denk hierbij aan de financiële consequenties van het starten van een eigen bedrijf: Hebben jullie voldoende vast inkomen voor de opstart of om een tegenslag op te vangen? Of is er voldoende spaargeld om dit te doen en is je partner het er mee eens dat jullie dat gebruiken als de inkomsten achterblijven? Kijk ook of het mogelijk is om (tijdelijk) van 1 inkomen rond te kunnen komen en pas eventueel je uitgavenpatroon hierop aan.

  Support en begrip

  Bespreek ook andere, praktische zaken met je thuisfront: is er voldoende begrip voor de extra tijd die jij in het opstarten van je eigen bedrijf moet steken? Word je met rust gelaten of kun je de rust nemen als je een keer door moet werken?

  Draagvlak binnen en overeenstemming met de rest van het gezin zijn daarom evenzo belangrijke voorwaarden.

  Begin dit jaar ben ik gestart als zelfstandig tekstschrijver. De eerste opdrachten kreeg ik door mond-tot-mondreclame, maar na een aantal maanden werd het rustiger. Ook al deed ik actief aan acquisitie, het duurde lang voordat er weer een opdracht kwam. Hierdoor waren de inkomsten natuurlijk ook minder. De consequentie voor ons gezin was dat we de zomervakantie doorbrachten in de achtertuin in plaats van op een camping aan de Spaanse kust. Gelukkig hadden we hier al, voor mijn start als ZZP’er, als gezin uitgebreid over gesproken en waren ook de kinderen op zo’n situatie voorbereid.”

  Ronald, 36 jaar - ZZP Tekstschrijver

  Aanbevolen boeken

  Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

  * Je mailadres is veilig bij ons

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Je mailadres is veilig bij ons

  Stel je vraag!

  Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

  Je gegevens
  Je vraag