U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws
ZZP Nieuws

ZZP Nieuws

In 'ZZP Nieuws' vind je geselecteerde artikelen over het ZZP-schap of ondernemen in het algemeen, uit binnen- en buitenland. Onze redactie struint voor jou dagelijks het web af naar relevant nieuws, achtergrondartikelen en tips.

Bootstrappen wordt door veel startende bedrijven gebruikt om zonder externe financiers te groeien. Als ZZP'er kun je hier ook gebruik van maken.
Een nieuw kabinet moet ruim baan geven aan ZZP'ers die willen doorgroeien als ondernemers, aldus ZZP Nederland en andere ZZP organisaties.
Share People introduceert een aangepaste vorm van het broodfonds als AOV voor ZZP'ers. Oude wijn in nieuwe zakken of een vernieuwend inititatief?
Sinds deze week is het voor iedere ondernemer (dus ook ZZP-ers) mogelijk om gratis tot 30 bedrijven in te zien in het handelsregister.
Sinds 1 juli 2017 is de wet late betalingen ingegaan. Deze wet verbiedt grote ondernemers om een langere betalingstermijn dan 60 dagen af te spreken.
Het gaat financieel goed met de ZZP'ers in Nederland blijkt uit onderzoek. Verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid blijven nog wel achter.
Als student kan het aantrekkelijk zijn om als ZZP'er bij te verdienen. Niet alleen financieel maar ook als ervaring met het ondernemerschap.
De afgelopen weken worden we overspoeld met berichten over de wet DBA en allerlei alternatieven en oplossingen, waaronder de ondernemersovereenkomst.
De wet DBA is een van de dossiers die bij de formatiebesprekingen op tafel ligt. Een eindoplossing lijkt ver weg.
De blue ocean strategie is een benadering waarbij een onderneming niet de concurrentie aangaat maar zich juist richt op ongerepte markten.
Ondernemersvereniging Nederland (ONL) pleit voor een aparte, wettelijk vastgelegde status  voor ZZP'ers.
Ondernemen is risico nemen, geloven in je idee en de markt. En af en toe een beetje geluk hebben.
Pascal Boogaert is een ZZP'er actief in de MarCom en actief spreker en publicist. Hij schreef het boek 'Vogelvrij' met levenslessen van collega zelfstandigen.
De Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt het gebruik van het BS nummer als grondslag voor het BTW nummer.
Deze week is de vernieuwde versie van het 'Geldboek voor ondernemers' verschenen, een initiatief van onder andere de KVK en het Nibud.
Deze dame lanceerde 12 jaar geleden online magazine Refinery29, nu gewaardeerd op 500 miljoen euro.
Journalist én ZZP'er Alex van der Hulst beschrijft 6 typische ZZP'ers in zijn nieuwe boek 'uurtje-factuurtje'.
Content marketing is een goede manier om je als ZZP'er online te onderscheiden van je concurrenten. Hoe zet je dit effectief in om nieuwe klanten…
De geplande bespreking van de Wet DBA op 1 juni is uitgesteld. Daarmee wordt dit hoofdpijn dossier verder vooruit geschoven.
Het maken van een urenverantwoording achteraf om gebruikmaking van het urencriterium te staven kan problemen geven.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

captcha 

* Je mailadres is veilig bij ons

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

captcha 

* Je mailadres is veilig bij ons