U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws
ZZP Nieuws

ZZP Nieuws

In 'ZZP Nieuws' vind je geselecteerde artikelen over het ZZP-schap of ondernemen in het algemeen, uit binnen- en buitenland. Onze redactie struint voor jou dagelijks het web af naar relevant nieuws, achtergrondartikelen en tips.

Consultants die als freelancer werkzaam zijn ervaren een betere balans tussen werk en privé. Daarnaast zijn zij meer tevreden met de inhoud van hun werk.
ZZP'ers laten hun omzet groeien door actief hun diensten en producten te ontwikkelen, zo blijkt uit onderzoek.
In veel sectoren staan de tarieven van ZZP'ers nog steeds onder druk. Of er wordt zelfs gevraagd om voor niets te werken. Hoe kun je…
Meer dan de helft van de 1,5 miljoen ZZP'ers heeft een extra inkomensbron in de vorm van loon, uitkering of pensioen..
De belastingdienst draait volgend jaar een pilot met boekhouding, BTW aangifte en betaling doen in een omgeving.
Soms kun je als ZZP'er in zwaar weer komen, al dan niet buiten je macht. De KVK biedt hulp en een luisterend oor met een…
Steeds meer ZZP'ers bundelen de krachten en bieden hun diensten gezamenlijk aan. Hoe zorg je dat je vervolgens slim samenwerkt?
Het begint vaak met een prachtig idee en dromen over het veroveren van markten en klanten. Toch gaat het in de praktijk vaak mis met…
Van alle werkende mensen in Nederland zijn zelfstandig ondernemers het meest tevreden, uitzendkrachten het minst, blijkt uit onderzoek van het CBS.
Het web telt 1,5 miljard blogs en 6,7 miljoen 'echte' bloggers. Duizingwekkende aantallen die je doen afvragen wat het effect is van al die blogs.
Maar liefst 76% van de zelfstandigen heeft geen vertrouwen in de vervanging van de wet DBA, blijkt uit onderzoek van ZZP Nederland.
De omstreden wet DBA is definitief van de baan, de zelfstandigenaftrek wordt verlaagd en er komt een minimum ZZP tarief.
De Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP'ers. Een veel besproken en beladen onderwerp. Radar zette enkele alternatieven op een rij.
Vorige week werd de miljoenennota 2018 gepresenteerd. Niet heel spannend en weinig nieuws vanwege het zittende demissionaire kabinet. Welke gevolgen voor ZZP'ers zijn er wél…
Veel ZZP'ers werken thuis achter hun bureau of keukentafel. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft en een gezonde werkhouding hebt?
Ondanks uitstel van handhaving van de wet DBA blijft het oppassen voor ZZP'ers en opdrachtgevers.
Handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot 1 juli 2018. Opdrachtgevers kunnen achterover leunen, ZZP'ers raken mogelijk toch hun aftrek kwijt blijkt uit een…
Deliveroo werkt vanaf nu alleen nog samen met bezorgers die als ZZP'er fietsend hun maaltijden bezorgen.
Bootstrappen wordt door veel startende bedrijven gebruikt om zonder externe financiers te groeien. Als ZZP'er kun je hier ook gebruik van maken.
Een nieuw kabinet moet ruim baan geven aan ZZP'ers die willen doorgroeien als ondernemers, aldus ZZP Nederland en andere ZZP organisaties.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Je mailadres is veilig bij ons

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Je mailadres is veilig bij ons