U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws
ZZP Nieuws

ZZP Nieuws

In 'ZZP Nieuws' vind je geselecteerde artikelen over het ZZP-schap of ondernemen in het algemeen, uit binnen- en buitenland. Onze redactie struint voor jou dagelijks het web af naar relevant nieuws, achtergrondartikelen en tips.

Maar liefst 76% van de zelfstandigen heeft geen vertrouwen in de vervanging van de wet DBA, blijkt uit onderzoek van ZZP Nederland.
De omstreden wet DBA is definitief van de baan, de zelfstandigenaftrek wordt verlaagd en er komt een minimum ZZP tarief.
De Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP'ers. Een veel besproken en beladen onderwerp. Radar zette enkele alternatieven op een rij.
Vorige week werd de miljoenennota 2018 gepresenteerd. Niet heel spannend en weinig nieuws vanwege het zittende demissionaire kabinet. Welke gevolgen voor ZZP'ers zijn er wél…
Veel ZZP'ers werken thuis achter hun bureau of keukentafel. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft en een gezonde werkhouding hebt?
Ondanks uitstel van handhaving van de wet DBA blijft het oppassen voor ZZP'ers en opdrachtgevers.
Handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot 1 juli 2018. Opdrachtgevers kunnen achterover leunen, ZZP'ers raken mogelijk toch hun aftrek kwijt blijkt uit een…
Deliveroo werkt vanaf nu alleen nog samen met bezorgers die als ZZP'er fietsend hun maaltijden bezorgen.
Bootstrappen wordt door veel startende bedrijven gebruikt om zonder externe financiers te groeien. Als ZZP'er kun je hier ook gebruik van maken.
Een nieuw kabinet moet ruim baan geven aan ZZP'ers die willen doorgroeien als ondernemers, aldus ZZP Nederland en andere ZZP organisaties.
Share People introduceert een aangepaste vorm van het broodfonds als AOV voor ZZP'ers. Oude wijn in nieuwe zakken of een vernieuwend inititatief?
Sinds deze week is het voor iedere ondernemer (dus ook ZZP-ers) mogelijk om gratis tot 30 bedrijven in te zien in het handelsregister.
Sinds 1 juli 2017 is de wet late betalingen ingegaan. Deze wet verbiedt grote ondernemers om een langere betalingstermijn dan 60 dagen af te spreken.
Het gaat financieel goed met de ZZP'ers in Nederland blijkt uit onderzoek. Verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid blijven nog wel achter.
Als student kan het aantrekkelijk zijn om als ZZP'er bij te verdienen. Niet alleen financieel maar ook als ervaring met het ondernemerschap.
De afgelopen weken worden we overspoeld met berichten over de wet DBA en allerlei alternatieven en oplossingen, waaronder de ondernemersovereenkomst.
De wet DBA is een van de dossiers die bij de formatiebesprekingen op tafel ligt. Een eindoplossing lijkt ver weg.
De blue ocean strategie is een benadering waarbij een onderneming niet de concurrentie aangaat maar zich juist richt op ongerepte markten.
Ondernemersvereniging Nederland (ONL) pleit voor een aparte, wettelijk vastgelegde status  voor ZZP'ers.
Ondernemen is risico nemen, geloven in je idee en de markt. En af en toe een beetje geluk hebben.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

captcha 

* Je mailadres is veilig bij ons

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

captcha 

* Je mailadres is veilig bij ons