U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws
ZZP Nieuws

ZZP Nieuws

In 'ZZP Nieuws' vind je geselecteerde artikelen over het ZZP-schap of ondernemen in het algemeen, uit binnen- en buitenland. Onze redactie struint voor jou dagelijks het web af naar relevant nieuws, achtergrondartikelen en tips.

Steeds meer ZZP'ers zijn slachtoffer van ongewilde contracten en abonnementen die op slinkse wijze vaak telefonisch worden afgesloten. De ACM pleit voor gelijke bescherming als…
In 2018 schreven meer dan 3500 tieners tussen de 13 en 18 zich in bij de KVK, een stijging van zo'n 30% ten opzichte van…
Vanaf 3 januari 2019 lanceert de belastingdienst een nieuw portaal voor ZZP'ers en eenmanszaken.
Onder druk van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft de belastingdienst volgend jaar een extra BTW-nummer uit aan alle ZZP'ers.
Als ZZP'er wordt je vroeg of laat geconfronteerd met (onleesbare) algemene voorwaarden. Journalist Nick Kivits bedacht hier iets op.
Uit onderzoek van de belastingdienst blijkt dat een kwart van de startende ondernemers te laat BTW-aangifte doet of betaalt.
De miljoenennota 2019 zoals deze werd gepresenteerd tijdens Prinsjesdag stond bol van goede berichten over economische groei en koopkrachtverbetering. Wat zijn de belangrijkste punten voor…
Startup Zoom wil op haar platform freelancers en opdrachtgevers koppelen middels blockchain-technologie. Dit zou moeten zorgen voor een eerlijk(er) speelveld.
Binnen de adviesbranche zijn steeds meer zelfstandigen te vinden die met hun ondernemerschap voor een betere werk-privé balans kiezen.
Je kent ze wel: ZZP'ers die slurpend aan een cappucino bezig zijn met hun opdracht in een koffiebar. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van een…
Op 25 mei 2018 is de nieuwe AVG (Algemene Verordering Persoonsgegevens) van toepassing. Alhoewel minister Dekker aankondigde niet direct te controleren bij kleine zelfstandigen is…
Niet of laat betalende opdrachtgevers. Veel zelfstandigen worden hier mee geconfronteerd en durven vaak geen actie te ondernemen.
Veel werknemers dromen er wel eens van om voor zichzelf te starten. Laat je inspireren door 6 vrouwen die de stap wel hebben genomen.
In iedere branche starten jaarlijks meer en meer zelfstandig ondernemers, zo ook in de horeca en keuken.
Je kent de verhalen en plaatjes wel: ZZP'ers die met hun voeten in het zand, lurkend aan een cocktail werken vanuit een zonnig oord.
Met de komst van de nieuwe privacywet staat de vastlegging van het BS nummer van eenmanszaken in het BTW nummer steeds meer ter discussie.
Deze maand is het vernieuwde 'Geldboek voor ondernemers' editie 2018 beschikbaar gekomen, een initiatief van onder meer de KVK.
Er bestaan nogal wat mythes omtrent het ondernemerschap en ZZP'er worden. Wij ontkrachten ze en vertellen je hoe het echt zit.
Een uitspraak van de Hoge Raad lijkt het steeds moeilijker voor zelfstandigen te maken om in de (thuis)zorg actief te zijn.
Zelfstandigen zoeken elkaar steeds meer op in communities. En niet alleen meer om een werkplek te hebben of voor de sociale contacten.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement