U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws
ZZP Nieuws

ZZP Nieuws

In 'ZZP Nieuws' vind je geselecteerde artikelen over het ZZP-schap of ondernemen in het algemeen, uit binnen- en buitenland. Onze redactie struint voor jou dagelijks het web af naar relevant nieuws, achtergrondartikelen en tips.

Zelfstandige consultants in de advieswereld vragen gemiddeld een uurtarief van € 98 maar krijgen in de praktijk 30 tot 40% minder betaald.
De gevolgen van het coronavirus worden zichtbaar voor steeds meer ZZP'ers. Hoe zorg je ervoor dat je niet ten onder gaat?
De website 'Founder Rewind' toont interviews, speeches en andere video's van succesvolle ondernemers, voor hun grote doorbraak.
De Stichting van de Arbeid heeft het langverwachte voorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering gepresenteerd aan minister Wouter Koolmees. Kort gezegd behelst deze een maximale maanduitkering…
Steeds meer ZZP'ers zijn slachtoffer van ongewilde contracten en abonnementen die op slinkse wijze vaak telefonisch worden afgesloten. De ACM pleit voor gelijke bescherming als…
In 2018 schreven meer dan 3500 tieners tussen de 13 en 18 zich in bij de KVK, een stijging van zo'n 30% ten opzichte van…
Vanaf 3 januari 2019 lanceert de belastingdienst een nieuw portaal voor ZZP'ers en eenmanszaken.
Onder druk van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft de belastingdienst volgend jaar een extra BTW-nummer uit aan alle ZZP'ers.
Als ZZP'er wordt je vroeg of laat geconfronteerd met (onleesbare) algemene voorwaarden. Journalist Nick Kivits bedacht hier iets op.
Uit onderzoek van de belastingdienst blijkt dat een kwart van de startende ondernemers te laat BTW-aangifte doet of betaalt.
De miljoenennota 2019 zoals deze werd gepresenteerd tijdens Prinsjesdag stond bol van goede berichten over economische groei en koopkrachtverbetering. Wat zijn de belangrijkste punten voor…
Startup Zoom wil op haar platform freelancers en opdrachtgevers koppelen middels blockchain-technologie. Dit zou moeten zorgen voor een eerlijk(er) speelveld.
Binnen de adviesbranche zijn steeds meer zelfstandigen te vinden die met hun ondernemerschap voor een betere werk-privé balans kiezen.
Je kent ze wel: ZZP'ers die slurpend aan een cappucino bezig zijn met hun opdracht in een koffiebar. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van een…
Op 25 mei 2018 is de nieuwe AVG (Algemene Verordering Persoonsgegevens) van toepassing. Alhoewel minister Dekker aankondigde niet direct te controleren bij kleine zelfstandigen is…
Niet of laat betalende opdrachtgevers. Veel zelfstandigen worden hier mee geconfronteerd en durven vaak geen actie te ondernemen.
Veel werknemers dromen er wel eens van om voor zichzelf te starten. Laat je inspireren door 6 vrouwen die de stap wel hebben genomen.
In iedere branche starten jaarlijks meer en meer zelfstandig ondernemers, zo ook in de horeca en keuken.
Je kent de verhalen en plaatjes wel: ZZP'ers die met hun voeten in het zand, lurkend aan een cocktail werken vanuit een zonnig oord.
Met de komst van de nieuwe privacywet staat de vastlegging van het BS nummer van eenmanszaken in het BTW nummer steeds meer ter discussie.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement