U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws/6 zaken om over te onderhandelen als ZZP'er (naast je tarief)

6 zaken om over te onderhandelen als ZZP'er (naast je tarief)

Geschreven door  jan 26, 2018

  In veel sectoren staan de tarieven van ZZP'ers nog steeds onder druk. Of er wordt zelfs gevraagd om voor niets te werken. Hoe kun je ook zonder 'cash' betaald worden?

  We vonden op The Next Web een artikel met tips om meer van je opdrachtgever te vragen dan alleen een (hoger) tarief. Deze zaken kunnen soms meer waard zijn dan een paar extra euro's op je uurtarief of kunnen uitkomst bieden als het niet mogelijk is om je tarief te verhogen.

  1. Vraag om aanbevelingen op Linkedin

  Reviews en aanbevelingen zijn tegenwoordig steeds belangrijker en vormen een belangrijk onderdeel van je Personal Branding. Vraag je opdrachtgever dus om een aanbeveling op Linkedin als je een project hebt uitgevoerd.

  2. Delen op Social Media

  Je kunt je opdrachtgever vragen om door jouw gemaakt werk (voor zover dit daartoe leent) te delen op social media. Dit is goed voor je naamsbekendheid en PR.

  3. Uitgevoerd werk opnemen in je portfolio

  Probeer om je werk op te nemen in je (online) portfolio, dit kan zeker waardevol zijn als je als 'onderaannemer' creatief werk levert (grafisch, design of tekst). In dat geval is jouw deel van het werk vaak niet meer zichtbaar in het geheel.

  4. Toegang tot software en abonnementen

  In sommige branches moet je gebruik maken van software met dure licenties of andere platforms waar je op abonnement-basis voor moet betalen. Je kunt je opdrachtgever vragen of je van zijn licentie of abonnement gebruik kunt maken of dat zij deze voor je willen betalen.

  5. Kaartjes voor evenementen of congressen

  Wanneer je als zelfstandige bij wilt blijven in je branche zul je wel eens een evenement of congres moeten bezoeken. Toegang hiertoe is vaak kostbaar, het kan daarom lonen bij je opdrachtgever te informeren of zij dit voor je willen betalen. Zij kunnen dit vaak met korting regelen, wellicht kun jij in ruil de kennis, produkten of diensten die je tijdens dit evenement opdoet vastleggen voor je opdrachtgever.

  6. Fitness lidmaatschap

  Veel grotere bedrijven hebben een bedrijfslidmaatschap bij een fitness-club waar jij ook gebruik van zou kunnen maken.

  Lees hier het volledige artikel >>>

  ZZP Nieuws

  Ontvang wekelijks het laatste ZZP Nieuws
  en de beste ZZP Tips & Tricks in je mail

  Aanmelden

  Aanvullende informatie

  Verder lezen

  Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement