U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws/ACM pleit voor betere bescherming ZZP'ers tegen malafide telefonische verkoop

ACM pleit voor betere bescherming ZZP'ers tegen malafide telefonische verkoop

Geschreven door  apr 03, 2019

Steeds meer ZZP'ers zijn slachtoffer van ongewilde contracten en abonnementen die op slinkse wijze vaak telefonisch worden afgesloten. De ACM pleit voor gelijke bescherming als voor de consumenten.

Als consument heb je wettelijk 2 weken bedenktijd bij een aankoop en moet er een schriftelijke bevestiging door de verkoper worden afgegeven. Voor een ZZP'er (die over 1 kam wordt geschoren met MKB en het grootbedrijf) geldt dat niet en is een mondelinge (telefonische) toezegging voldoende om aan een contract of abonnement vast te zitten.

Veel telefonische verkopers lijken hier op uit te zijn en richten hun pijlen op de ZZP'er. Door slinkse, misleidende telefoongesprekken wordt een 'ja' ontfutseld voor vaak waardeloze vermeldingen op bedrijvenwebsites of abonnementen op nutteloze diensten. Wanneer het telefoongesprek en de toezegging worden opgenomen ben je gebonden een de gemaakte afspraak.

De ACM doet een oproep aan de politiek om de wetgeving aan te passen en zelfstandigen dezelfde bescherming te bieden als de consumenten.

Lees hier het volledige artikel >>>

ZZP Nieuws

Ontvang wekelijks het laatste ZZP Nieuws
en de beste ZZP Tips & Tricks in je mail

Aanmelden

Aanvullende informatie

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement