U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws/Nieuws en opinie over zelfstandig ondernemers - ZZPerworden.info
Nieuws redactie

Nieuws redactie

De nieuws redactie van ZZPerworden.info verzamelt dagelijks interessante nieuwsfeiten, tips en artikelen op het web. Suggesties zijn welkom via ons contactformulier.

Steeds meer ZZP'ers zijn slachtoffer van ongewilde contracten en abonnementen die op slinkse wijze vaak telefonisch worden afgesloten. De ACM pleit voor gelijke bescherming als voor de consumenten.

In 2018 schreven meer dan 3500 tieners tussen de 13 en 18 zich in bij de KVK, een stijging van zo'n 30% ten opzichte van 2017.

Vanaf 3 januari 2019 lanceert de belastingdienst een nieuw portaal voor ZZP'ers en eenmanszaken.

Onder druk van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft de belastingdienst volgend jaar een extra BTW-nummer uit aan alle ZZP'ers.

Als ZZP'er wordt je vroeg of laat geconfronteerd met (onleesbare) algemene voorwaarden. Journalist Nick Kivits bedacht hier iets op.

Uit onderzoek van de belastingdienst blijkt dat een kwart van de startende ondernemers te laat BTW-aangifte doet of betaalt.

De miljoenennota 2019 zoals deze werd gepresenteerd tijdens Prinsjesdag stond bol van goede berichten over economische groei en koopkrachtverbetering. Wat zijn de belangrijkste punten voor ZZP'ers?

Startup Zoom wil op haar platform freelancers en opdrachtgevers koppelen middels blockchain-technologie. Dit zou moeten zorgen voor een eerlijk(er) speelveld.

Binnen de adviesbranche zijn steeds meer zelfstandigen te vinden die met hun ondernemerschap voor een betere werk-privé balans kiezen.

Je kent ze wel: ZZP'ers die slurpend aan een cappucino bezig zijn met hun opdracht in een koffiebar. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van een openbaar netwerk. 

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement