U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws/Nieuws en opinie over zelfstandig ondernemers - ZZPerworden.info
Nieuws redactie

Nieuws redactie

De nieuws redactie van ZZPerworden.info verzamelt dagelijks interessante nieuwsfeiten, tips en artikelen op het web. Suggesties zijn welkom via ons contactformulier.

Als ZZP'er wordt je vroeg of laat geconfronteerd met (onleesbare) algemene voorwaarden. Journalist Nick Kivits bedacht hier iets op.

Uit onderzoek van de belastingdienst blijkt dat een kwart van de startende ondernemers te laat BTW-aangifte doet of betaalt.

De miljoenennota 2019 zoals deze werd gepresenteerd tijdens Prinsjesdag stond bol van goede berichten over economische groei en koopkrachtverbetering. Wat zijn de belangrijkste punten voor ZZP'ers?

Startup Zoom wil op haar platform freelancers en opdrachtgevers koppelen middels blockchain-technologie. Dit zou moeten zorgen voor een eerlijk(er) speelveld.

Binnen de adviesbranche zijn steeds meer zelfstandigen te vinden die met hun ondernemerschap voor een betere werk-privé balans kiezen.

Je kent ze wel: ZZP'ers die slurpend aan een cappucino bezig zijn met hun opdracht in een koffiebar. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van een openbaar netwerk. 

Op 25 mei 2018 is de nieuwe AVG (Algemene Verordering Persoonsgegevens) van toepassing. Alhoewel minister Dekker aankondigde niet direct te controleren bij kleine zelfstandigen is het wel raadzaam hier wat mee te doen.

Niet of laat betalende opdrachtgevers. Veel zelfstandigen worden hier mee geconfronteerd en durven vaak geen actie te ondernemen.

Veel werknemers dromen er wel eens van om voor zichzelf te starten. Laat je inspireren door 6 vrouwen die de stap wel hebben genomen.

In iedere branche starten jaarlijks meer en meer zelfstandig ondernemers, zo ook in de horeca en keuken.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement