U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws/Opkomst nieuwe freelance platforms gericht op onderlinge samenwerking

Opkomst nieuwe freelance platforms gericht op onderlinge samenwerking

Geschreven door  apr 13, 2020

De nieuwste freelance platforms en marktplaatsen leggen meer de nadruk op onderlinge samenwerking. Is dit de toekomst van online opdrachten vergaring?

We lazen een interessant artikel op Forbes waarin auteur Jon Younger een trend ziet bij de nieuwste online ZZP platforms. Waar traditioneel deze marktplaatsen zich primair richten op het grootschalig matchen van vraag en aanbod lijken de recenter opgerichte platforms met deze trend te breken. Zo ontstaan er meer communities die zich op een specifieke beroepsgroep richten en die zich meer verdiepen in de aangesloten professionals en hun voorkeuren voor waar en bij wie zij willen werken.

Een andere interessante en innovatieve trend zijn de platforms die vooral de onderlinge samenwerking tussen de aangesloten ZZP'ers faciliteren en tot stand brengen. Dit vanuit de gedachte dat je samen meer tot stand kunt brengen en interessanter bent voor potentiele opdrachtgevers. Zo noemt Contra - een voorbeeld van een dergelijk platform - zich de 'Linkedin' voor zelfstandige professionals, waarbij toegang tot een besloten netwerk van freelancers tot stand komt via een 'invite'. Hoxby en Toptal zijn twee andere voorbeelden van platforms die zich meer focussen op het faciliteren van de community van aangesloten zelfstandigen dan het puur alleen fungeren als marktplaats voor vraag en aanbod.

Lees hier het volledige artikel >>>

ZZP Nieuws

Ontvang wekelijks het laatste ZZP Nieuws
en de beste ZZP Tips & Tricks in je mail

Aanmelden

Aanvullende informatie

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement