U bevindt zich hier:home/ZZP Thema's/Debiteuren/Debiteuren

Thema Debiteuren

zzp worden thema debiteurenbeheer

De schrik van iedere ZZP'er: een niet betalende klant of eindeloos achter je zuurverdiende geld aanlopen. Zorg voor een goed contact en contract met je debiteuren. Lees alles over dit onderwerp in onze 'ZZP Debiteuren' thema pagina's.

In 2020 is het aantal dagen dat een factuur over de betalingstermijn heen gaat gestegen van 10 (2019) naar 25 dagen.

Niets zo vervelend als een factuur die niet betaald wordt. Hoe pak je dat aan en zorg je alsnog voor betaling?

Niet of laat betalende opdrachtgevers. Veel zelfstandigen worden hier mee geconfronteerd en durven vaak geen actie te ondernemen.

Niets zo vervelend als (te) lang wachten tot je factuur wordt voldaan. Gebruik onze mail template als je een betaalherinnering wilt sturen.

Veel ZZP'ers hebben moeite hun facturen betaald te krijgen. Met onze tips zorg je voor een vlotte cash-flow en soepel debiteurenbeheer.

Sinds 1 juli 2017 is de wet late betalingen ingegaan. Deze wet verbiedt grote ondernemers om een langere betalingstermijn dan 60 dagen af te spreken.

Op dinsdagavond nestel ik me graag voor de beeldbuis. Ik pak de afstandsbediening en stem af op RTL4. Met een brede grijns bekijk ik de heldendaden van Herman den Blijker en Gordon Ramsy. Beide topkoks helpen restaurants die in de financiële problemen zitten.

Regelmatig zie ik dat ZZP'ers hun aanmaningen nummeren. Zodra de factuur is vervallen, sturen ze een eerste herinnering, gevolgd door een tweede herinnering en tenslotte een laatste aanmaning.

Veel ZZP'ers hebben problemen om hun factuur op tijd betaald te krijgen. In het slechtste geval blijft betaling achterwege en blijf je met lege handen achter. Hoe kun je dit voorkomen?

Laatst sprak ik een ZZP'er die klaagde over de slechte betalingsmoraal van sommige van zijn klanten. Om er zelf snel aan toe te voegen dat het wel hele goede klanten zijn en hij deze niet zou willen missen.

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement