U bevindt zich hier:home/ZZP & Verzekeringen/ZZP & Rechtsbijstand

ZZP & Rechtsbijstand

  Wist je dat de kans om als ZZP'er een zakelijk juridisch probleem te krijgen één op drie is? Ook al dek je veel af in je Algemene Voorwaarden, een conflict ligt op de loer.

  Een leverancier die zijn afspraken niet nakomt, een discussie over de bouwvergunning, een klant die jou aansprakelijk stelt voor te late levering. De rekening van een advocaat kan razendsnel oplopen, dus denk eens na over een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt je advocaatkosten, deurwaarderkosten en proceskosten bij conflicten met opdrachtgevers en leveranciers.

  Rust en Comfort

  Een Rechtbijstandverzekering geeft je daarnaast rust in je dagelijkse werk. Mocht er onverhoopt een juridisch conflict zijn dan hoef je je daar zelf in ieder geval niet mee bezig te houden.

  Ook hier geldt dat een prive Rechtbijstandverzekering geen dekking geeft voor je ZZP activiteiten!

  Vergelijken loont

  Wees kritisch voordat je een polis afsluit. Kijk goed na welke zaken wel en niet gedekt worden. Vaak is er ook een maximum aan proceskosten. Of wordt het inschakelen van externe deskundigen tot een maximum gedekt.

  Voorkom ellende, gebruik Algemene Voorwaarden

  Voorkomen is beter dan genezen, het is dan ook aan te raden om een set goede algemene voorwaarden te hebben die bij jouw type dienst of product passen. Je kunt deze op maat laten maken (kostbaar) of uitzoeken of er standaard voorwaarden zijn vanuit een branche- of beroepsvereniging. Met goed passende algemene voorwaarden kun je een hoop ellende voorkomen en ergens op terug vallen als je een conflict hebt.

  ZZP Tips & Tricks

  De beste ZZP tips in je mail!

  * Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement