U bevindt zich hier:home/ZZPer worden/Kun je alleen werken?

Kun je alleen werken?

Afhankelijk van de branche waarin je werkt, zul je in meer of mindere mate solistisch werken. Kun jij daar mee omgaan?

Wisselende teams en collega's

Soms werk je thuis en soms als gedetacheerde binnen een organisatie of project. Je wordt vaak tijdelijk toegevoegd aan een bestaand team en dat vraagt om een flinke hoeveelheid inlevings- en aanpassingsvermogen. Hoe dan ook heb je vaak geen vast team van collega's waar mee je werkt. Ook hier zul je dus eerlijk naar jezelf moeten kijken of dit bij jou past.

Thuis werken of op een flexplek

Voor veel ZZP'ers geldt dat zij nauwelijks bij de opdrachtgever op lokatie werken, maar de meeste tijd thuis. Zij missen vaak de onderlinge contacten met collega's of gelijkgestemden. Een goede oplossing hiervoor zijn de flexwerkplekken waar je een werkplek kunt huren en tegelijkertijd met collega ZZP'ers in contact komt.

Zelf bedenken en beslissen

Naast het 'fysieke' gemis van collega's moet je ook stilstaan bij het feit dat je als ZZP'er alleen aan je onderneming werkt. Dit betekent dat je in goede en slechte tijden zelf je beslissingen moet nemen en niet altijd een klankbord hebt. Je kunt dit opvangen door je aan te sluiten bij (netwerk)organisaties van ZZP'ers. Hoe dan ook komt het uiteindelijk aan op jouw inzicht en beslissing.

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement