U bevindt zich hier:home/ZZPer worden/ZZP'er worden: blijf je dromen of ga je het doen?

ZZP'er worden: blijf je dromen of ga je het doen?

Ben je inmiddels zover dat je je dromen durft om te zetten in daden? Of blijf je dromen en mis je nog een stukje lef om voor jezelf te beginnen?

Had ik toch maar....

Je kent ze vast wel: de mensen die verzuchten:'had ik toen maar....', ' had ik toen die kans maar gepakt.....' of 'was ik toch maar.......'. Terugkijken met spijt moet je - volgens ons - proberen te voorkomen. Zeker als je de unieke kans hebt om ZZP'er te worden en de vrijheid te ervaren die hoort bij het hebben van een eigen bedrijf!

Wees eerlijk naar jezelf

Twijfel je omdat het ZZP-schap misschien niet bij je past? Heb je te vaak een negatief gevoel gehad bij de stappen uit de orientatiefase? Misschien moet je dan concluderen dat ZZP'er worden niet voor jou is weggelegd.  Geen probleem, misschien moet je het over een paar jaar nog eens overwegen. Jij kent jezelf het beste en kunt dus als geen ander beslissen wat bij je past.

Lage drempel, weinig risico

Bedenk je dat je in veel branches met weinig risico en een lage investering kunt starten. De grootste investering zit meestal in de eigen uren die je in je onderneming moet steken. Het 'gewoon' eens proberen is dan misschien helemaal niet zo gek, zeker als je op een punt staat dat je 'makkelijk' afscheid kunt nemen van je dienstverband.

ZZPen naast je bestaande baan

Een veilige manier om met je bedrijf te beginnen is als part-time ZZP'er, naast je huidige baan. Je behoudt dan een aantal zekerheden en bent niet direct voor 100% afhankelijk van je activiteiten als zelfstandige.

Ja of misschien? Doen!

Voor al die andere mensen die het laatste zetje nodig hebben: Twijfel niet langer en start als ZZP'er! ZZPerworden.info helpt je graag verder, met de informatie op deze website! Lees verder op onze ZZP kennisbank pagina's om verder op weg geholpen te worden. Er zijn veel manieren om 'veilig' of 'klein' te beginnen zodat je nog terug kunt of alsnog kunt besluiten om het zelfstandig ondernemerschap aan je voorbij te laten gaan.

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement